perjantai 3. maaliskuuta 2017

Perjantaifiilis

Joku joskus yhteisissä tokotreeneissä sanoi, että koiran pitäisi tottua mahdollisimman erilaisiin häiriöihin, esimerkiksi lapsen itkuun. Kokeessa kun usein voi olla lapsia mukana katsomossa, jotka sitten liikkuvat ja ääntelevät siellä ja koiran pitäisi pystyä toimimaan häiriintymättä.

Entisellä tokon ryhmäkaverilla on nyt n.10kk ikäinen lapsi ja siitäpä sainkin sitten idean, että josko saataisiin kimppatreenit halliin sovittua niin, että lapsi olisi mukana. Se saatiin toteutettua tänään iltapäivällä :-D Lapsi on sinäänsä Kundille jo ihan tuttu, että on muutaman kerran käynyt haistelemassa sitä.

Aloitin treenit niin, että tein kontaktiharjoituksia niin että minuun katsomisesta ja kontaktin pitämisestä saa palkan, eikä lapsen tuijottelusta.  Seuraamisen oikealle käännöksiä tein myös sillä tavalla että käännöksen jälkeen otin yhden askeleen ja sen jälkeen lähdin oikealle ns. karkuun ja palkkasin Kundia kun tuli hyvin perässä. Tämän tarkoituksena rakentaa tiiviit oikealle käännökset. Sitten pidettiin tauko. Seuraavalla setillä tehtii lyhyt kokeenomainen jossa oli mukana kapulan pito, kaukot ja luoksetulo, josta loppupalkka läpijuoksuna. Tämän tein siis liikkuroituna ja kentällä konttaili samaan aikaan tämä lapsukainen. Kapulan pito meni erittäin hyvin, ja kaukoissa kykeni nousemaan ensimmäisellä istumaan (osoittaa, ettei ole paineistunut, aiemmin liikkuroituna ei ole pystynyt nousemaan ekalla). Luoksetulossa Kundin piti juosta suoraan lapsen ohi. Kundi ei välittänyt siitä yhtään mitään vaan juoksi suoraan innokkaasti luokseni, josta palkkasin sitten riehakkaalla sosiaalisella palkalla ja lelulla! Loistavaa :) Pidin taas tauon ja viimeisellä setillä tein luoksetuloharjoituksia niin, että Kundi tulee eteen istumaan kosketusalustan avulla suoraan. Saatiin loppuun myös otettua viel hyviä kontaktiharjoituksia, kun lapsi päästi puettaessa muutaman itkun :D Kokonaisuudessaan meni paremmin kuin olin olettanut ja jäi hyvä fiilis :-)

Kun sain Jonin haettua koulusta pakattiin koirien tavarat (ja omat) ja lähdettiin Kuopiosta 70km päähän Rautalammille vanhempieni luokse. Kun saavuttiin, käytiin kaikkien kanssa pieni lenkki jäällä ja sitten Jonin laittaessa autoa koirat saivat juosta pihalla vapaana, täällä nimittäin sitä lääniä riittää :D illalla kaikki kolme menivät väsyneinä ja onnellisina nukkumaan <3

Huomenna lähdemme Tampereelle katsomaan (ja toivottavasti *sormet ristissä* myös ostamaan) uutta autoa meille! Se on harmaan värinen farmarivolvo. Toivottavasti autokauppa nyt onnistuu eikä mitään yllättävää satu. Meillä on mennyt jo kahdet autokaupat sivusuun ja nyt toivon todella että saadaan auto vaihtoon ja tuon pienen auton sijasta isoperäkonttinen auto, johon saa 2x koirahäkit teetätettyä. Kundi lähtee Tampereelle autokaupoille mukaan kun ei saatu sille hoitajaa, mutta Danny jää minun vanhempien luokse hoitoon ja Aira menee Jonin äitille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti