torstai 9. maaliskuuta 2017

Hyppytekniikkaa

Nykyaikana korostetaan paljon hyppytekniikan merkitystä ja opetusta. Hyppytekniikkaa voi harjoitella sekä agilityn harrastamisen, että PK-puolen näkökulmasta. Hyppytekniikkaa ei korosteta syyttä suotta - hyvällä tekniikalla hyppäävä koira säästää paljolti itseään verrattuna huonolla tekniikalla hyppäävään koiraan.

Vanhemman koirani kanssa olemme tehneet satunnaisesti hyppytekniikkaharjoituksia aiheeseen sen enempää perehtymättä. Nyt kuitenkin Kundin tullessa taloon ajattelin että otan aiheesta enemmän selvää. Olin tammikuun alussa seuramme Kuopion Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat Ry:n järjestämällä hyppytekniikkakurssilla, jonka piti Sonja Marjamäki. Kurssi järjestettiin kahtena peräkkäisenä lauantaina ja se kesti useamman tunnin per päivä. Mielestäni kurssi oli erittäin hyödyllinen. Ensin oli noin tunnin kestävä teoriaopetus ja sen jälkeen oli jokaisen koirakon kanssa käytännön harjoituksia.

Hyppytekniikkakurssilta, ekoja harjoituksia. Kyseessä PK-hyppyyn liittyviä harjoituksia. En muista oliko tässä kyseessä korkeuden vai etäisyyden arviointi, jompikumpi..


Sain hyppytekniikkakurssista paljon irti ja päätin, että otetaan myös Kundin kanssa treeneihin mukaan hyppytekniikkaharjoitukset. Tehdään toki agilityn näkökulmasta, mutta ajattelin myös jossain vaiheessa tulevaisuudessa alkaa opettamaan Kundille pk-hyppyä hyppytekniikan kautta. Se on kuitenkin suhteellisen pieni (n. 50cm) korkea koira, jonka pitäisi päästä metrisestä hypystä yli. On äärimmäisen tärkeää, että se oppii suorittamaan hypyn mahdollisimman hyvällä tekniikalla ja itseluottamuksella arvioiden etäisyyden, sekä korkeuden oikein. Tavoitteena on tehdä hyppytekniikkaa 2x/kk.

Tänään olin töistä vapaalla ja sain sovittua toisen avaimellisen treenikaverin kanssa, että mennään hallille treenaamaan hyppytekniikkaa. Tein agilityyn liittyvää hyppytekniikkaa:
PainonsiirtoaTaipuminen vasemmalleTaipuminen oikealle

Lisäksi tehtiin etäisyyden arviointia renkaalle, mutta siitä ei ole valitettavasti videota. Kundi suoritti kaikki harjoitukset mielestäni hyvällä tekniikalla ja maltilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti