sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Paljon tapahtumia

Paljon on taas ehtinyt tapahtumaan edellisen ja tämän blogipostauksen välillä. Kundi siis oli edellisen viikonlopun vanhempieni luona hoidossa ja siellä kaikki oli mennyt hienosti. Tietysti kyseessä on Kundille tuttu paikka ja tutut ihmiset joka aina helpottaa tilannetta. Mielestäni on kyllä ihan hyvä, että Kundi on oppinut olemaan hoidossa. Aina tulee tilanteita, että koira täytyy jättää hoitoon ja on hyvä että se on pennusta pitäen opetettu siihen, että voi olla hoidoissa eri paikoissa. Maanantaina menin sitten hakemaan Kundin ja otin autoon mukaan myös Dannyn ja Airan jotta voimme käydä sitten lenkillä. Käytiin ihanan pitkä lenkki ja oli tosi kiva, kun ei tarvinnut kokoajan kytätä joka suuntaan skarppina, vaan pystyi antaa koirien juosta vapaasti kun tuolla korvessa harvemmin tulee ketään vastaan.

Keskiviikkona meillä oli ohjattu agility, jossa aiheena oli twisti ja flippi. Itselleni hieman oudon kuuloiset ohjauskuviot, jotka sitten loppujen lopuksi sujuivat hyvin! Sanoin alussa että hyvä jos päästään nuo kaksi estettä niin palkkaan sitten, mutta kyllähän me vedettiin Kundin kanssa koko pätkä useampaan kertaan! Ainut asia, mikä meinasi tulla ongelmaksi on pitkäksi valahtava valssi, mikä näkyy myös videolla. En saa valssia polkaistua riittävän napakasti joka johtaa siihen että Kundi luisuu esteen jälkeisessä käännöksessä liian pitkälle ja kääntyy isolla kaarella kun se voisi tehdä sen käännöksen sata kertaa tiukemminkin! Bing! Asia, jota pitää harjoitella.


Torstaina oli ohjatut tokotreenit. Suunniteltiin ensin kaikille omat henkilökohtaiset tavoitteet milloin aikoo suunnata tokokokeisiin. Sanoin tavoitteksi tämän vuoden joulukuun. =) Saa nähdä miten tavoite toteutuu, liikkeet kyllä alkaa olemaan hallussa, mutta Kundi tarvitsee paljon harjoitusta palkattomaan treeniin, häiriöön ja paineensietoon. Lisäksi ohjaajamme sanoi, että jokaisen on asetettava tavoite, mitä opettaa kuukauden sisällä koiralle. Valitsin, että opetan Kundille eteentulon. Eli tulee minun eteen istumaan esim. luoksetulossa, hypyssä tms. Ollaan sitä jo niin pitkään hinkattu silloin tällöin, että nyt on ihan hyvä ottaa se jo tehotreeniin niin, että alkaa sujumaan. Kuukauden päästä treeneissä tsekataan jokaisen asettama tavoite opetettavasta liikkeestä (onko toteutunut), ja jos ei ole, niin luvassa on jotain ei-niin-mukavaa.... 

Olen nyt töiden puolesta päässyt ihan mukavasti käymään hallilla tokoilemassa, ollaan keskitytty nyt tuohon eteentulon opettamiseen, seuraamisen asenteeseen, liikkeellelähtöihin ja käännöksiin ja ruutuakin ollaan tehty niin, että olen kiinnittänyt huomiota juurikin iloiseen tekemiseen ja siitä palkkaamiseen. Samaan syssyyn olen yleensä sit yhdistänyt myös pienet aksatreenit. Ollaan tehty keppejä (verkkoja kokoajan vähentäen). Nyt käytössä on enää muistaakseni 4 tai 5 verkkoa! Lisäksi ollaan tehty nyt kaksi kertaa kokonaista puomia, joka sujuu hyvin! Kundi on aivan innoissaan puomista ja tietää jo keinulta tuon targetin ja "Ota" -käskyn. On jopa muutaman kerran tehnyt niin, että on mennyt itse puomin alastulolle tarjoamaan pysähdystä josta olen tietysti palkannut. :) Yhtenä päivänä kun olin töissä ja Joni oli koirien kanssa kotona tuli viesti että hän on opettanut Kundille uuden tempun. No töistä palatessa se temppu sitten minulle esiteltiin:

Voin kuulemma sitten tulevaisuudessa aksaradan jälkeen pyytää Kundin hyppäämään syliin ja lähteä tyylikkäästi radalta pois :'D

Ainiin, käytiinhän me vielä mätsäreissäkin lauantaina 29.4. Mätsärit oli meidän seuran agilityporukan järjestämät omalla hallilla ja olin mukana talkoilemassa ja samalla sitten hyödynsin tilannetta ja ilmoitin Kundin myös kehään. Sai punaisen nauhan ja sitten kun kaikki oli yhtä aikaa kehässä, oli enää viisi koiraa jäljellä ja Kundi oli se kuka tippui, kun jäljellä olevan neljä sai sijoitukset. :( Mutta meni kyllä tosi hyvin kokonaisuudessaan: antoi käsitellä ja kopeloida itseään, antoi tutkia pallit ja katsoa hampaat. Lisäksi juoksi hihnassa todella nätisti! Paikallaan seisoi ihan nätisti, mutta kovin kauaa ei jaksanut seisoa vaan piti vähän stepata ja välillä jalat meinasin harottaa. Mutta harjoitellaan harjoitellaan! Ollaan nyt menossa taas vappupäivänä 1.5. täällä Kuopiossa järjestettäviin mätsäreihin harjoittelemaan lisää. Sitten tiistaina mennään varmaan pyörähtämään Joensuussa mölliagilitykisoissa :P Jipii!
Kuva: Sara Zuffa
Laitan loppuun vielä videon meidän porukan vappuaaton riennoista. Ei tällä porukalla paljon järki päätä pakota.... Videon myötä haluan toivottaa koko meidän jengin puolesta Hauskaa Vappua 2017 kaikille karvaisille ja karvattomille tutuille ja ystäville!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti