perjantai 21. huhtikuuta 2017

Taas kisailtiin epiksissä

Viime maanantaina eli toisena pääsiäispäivänä 17.4. järjestettiin Kuopiossa FMBB-tukiepikset koirakeskus Metkassa. Osallistuin näihin harjoituskilpailuihin sekä Dannyn että Kundin kanssa. Kundille tämä kisanomainen suoritus oli toinen laatuaan. Paikka sinällään oli Kundille treneeneistä tuttu, kun ollaan säännöllisen epäsäännöllisesti käyty tuolla Metkassa sekä agility-, että tokotreeneissä. Silti huomasin Kundin hieman ihmettelevän ihmispaljoutta. Kun lähdettiin radalle, se ihan selvästi kummasteli katselevia ihmisiä, mutta pystyi silti hyvin lähtemään radalle minun kanssa. Ihan niin kovaa se ei mielestäni tykittänyt kun normaalisti treeneissä, mutta oletan tämän johtuvan pienestä jännityksestä :) Kisattiin siis putkirallissa x2, kun mölliradalle ikäraja oli 15kk ja Kundi ei näinollen siihen päässyt osallistumaan. Ensimmäinen rata putkirallissa taisi mennä hylätyksi (tai virhepisteiksi..), kun Kundi juoksi yhdestä suorasta putkesta hypylle, mihin ei pitänyt mennä. Ei kuunnellut yhtään kun huutelin vaan painoi suoraan eteenpäin vaan. :D Toisella kertaa samassa kohdassa osasin jo varautua siihen, että Kundi painattaa suoraan ja yritin ottaa tiukemmin hallintaan, mutta silti tuli putken jälkeen aika iso lenkki heitettyä, joka sitten tietty näkyi ajassakin. Noh, se oli kuitenkin puhdas rata ja Kundi oli kolmas makseissa ja voitti itselleen kaksi herkkutikkua, sekä mammalle suklaamunan. :D Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja kerryttää kisakokemusta vielä paljon epiksien muodossa ennen virallisissa kisoissa starttaamista.
Ollaan tokoiltu ja aksailtu ihan normaaliin tapaan viikkotreeneissä sekä myös itsenäisesti. Tokoiltu ollana ehkä hieman normaalia vähemmän ja se myös näkyy. Eilen pääsin pitkästä aikaa, oliko jopa 5vkoa tauon jälkeen ohjattuihin tokon treeneihin ja ohjaaja sitten kyseli, että miten ollaan edistytty, missä vaiheessa mikäkin keskeneräinen juttu on ja kaikkihan on vielä ihan yhtä kesken kun viimeksi tavatessamme :D Jotenkin tuntuu, että välillä pieni tokomasennus meinaa vallata mielen, kun tuo laji on semmosta hinkutusta että huhhuh.. :D Eilen tehtiin ohjatuissa tokotreeneissä ruudun ja kierron erottelua. Kundi oli aluksi tosi epävarma mitä tehdä ja paineistui selvästi (kävi mm. nuolemassa kiertotolppaa....), mutta kun sain palkattua oikeissa kohdissa ja se oivalsi mitä häneltä haetaan takaa, vauhtia ja itsevarmuutta rupesi löytymään suorituksiin. Tehtiin myös porukkahäiriöitä ja hitsi että nekin aiheutti pikkupojulle painetta. Voi että kun noita pitäisi tehdäkin useammin, kuten kouluttajamme osuvasti sanoikin, että jokainen häiriö pitää häiriöherkälle koiralle ns. opettaa erikseen. Itse tuntuu lähinnä, että ei olla kehitytty mihinkään, lähinnä vaa menty takapakkia, mutta kouluttaja ja toinen ryhmäläinen eilen vakuuttivat, että eteenpäin ollaan menty.. Noh, saa nähdä mitä tästä tulee mutta kiire meillä ei ainakaan mihinkään ole :) Tänään käytiin sitten vielä itsenäisesti vähän hinkuttamassa tokojuttuja, tehtiin hyvänmielen tokotreenit runsaalla palkalla ja kehuilla. Ruutua, seuraamista ja kaukoja. Meni ihan hyvin, seuraamisessa pitää vaan ottaa lyhyitä pätkiä runsaalla palkalla ja kiinnittää kyllä huomiota siihen asenteeseen mistä palkkaa. :P Ihanaa, kun hallille on tullut peili niin sen kautta saa hyvin tehtyä perusasentoja ja seuraamista ilman, että tarvii kokoajan tuijottaa niska jäykkänä koiraa.

Agilityssä ollaan tehty edelleen keppejä verkkojen kanssa ja helppoja ratoja. Viime keskiviikon viikkotreeneissä otettiin myös keinu mukaan radalle ja hyvinhän se sujui! Palkka oli aina päässä odottamassa ja hyvin Kundi meni keinun ekaa kertaa oikeasti radan osana. Muutaman kerran takapää luiskahti keinun laskeutuessa keinulta pois, mutta se oli ihan takapääkoordinaatiosta kiinni eikä mistään muusta. Aksat hyvällä mallilla siis =)

Meillä on ollut nyt viikon hoidossa tuo kuvan oikeassa reunassa makaava musta belgianpaholainen. Se on ollut meillä jo viime kesänä hoidossa kun Kundi oli pentu, ja silloin niillä ei ollut keskenään mitään kärhämää. Nyt kun Kundi on jo kuitenkin (mielestään) iso poika, niin yhteiselosta ei meinaa tulla kertakaikkiaan mitään. Kundi menee kokoajan härkkimään toista, ja suuttuu sitten kun toinen haistelee sitä ja soppa on valmis. Noh, pyrri ei ilmeisesti kuulukaan kaikista koirasosiaalisimpien rotujen joukkoon ja täytyy ilmeisesti vain hyväksyä se, että toisten urosten kanssa ei tulla toimeen (lukuunottamatta oman lauman Dannyä). Hassua sinällään että kaksi isoa pallillista belgiurosta tulee kyllä toimeen (vaikka eivät ole samaa laumaa edes) mutta tuommoinen hassunnäköinen nauravanaamainen pyrri ei tule.. On pitänyt olla kyllä hyvin tarkkana noitten kanssa, sisällä pitää olla erillään tai sitten itse vahtia kokoajan ja ulkona ei todellakaan voi päästä juoksemaan yhtä aikaa. Olen lähdössä huomenna la-su kestävälle työmatkalle Helsinkiin, joten vein tänään perjantaina Kundin hoitoon vanhempieni luokse "maalle", jossa se saa olla ainoana koirana ja hoidokkina, jolloin Jonilla on täällä kotona helpompi pärjätä kolmen toistensa kanssa toimeentulevien koirien kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti