sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Muutto maalle

Blogin päivitystahti laajaa kovasti, mutta pikkuhiljaa alkaa tuntua, että kirjoitusintoa alkaisi taas piisaamaan.Pian sen jälkeen, kun meidän koiralauma kasvoi viiteen koiraan, tehtiin kihlattuni kanssa kaupat omakotitalosta. Oltiin jo pitkään etsitty ja katseltu meille sopivaa taloa riittävän maalta, mutta tuntui, että sopivaa ei meinannut millään löytyä. Onneksi yksi talo kuitenkin löytyi, joka täytti kaikki kriteetit:

-maalla
-lenkkimaastot vieressä
-järkevä ja edukas lämmitysmuoto
-yksikerroksinen
-sauna
-kodinhoitohuone erillisellä sisäänkäynnillä
-ei välitöntä remonttitarvetta
-riittävästi huoneita
-tasainen ja iso piha
-autotalliMeidän ostama talo on siis vuonna 2007 rakennettu, ja siinä ei ole mitään remonttihuolia moneen vuoteen. Kodinhoitohuone erillisellä sisäänkäynnillä löytyy, ja siitä vierestä sauna (molemmat best!)Talo sijaitsee peltojen keskellä, ja meidän kotitien toiselta puolelta pääsee suoraan metsään. Koiria ei siis edes tarvitse kotoa lähtiessään välttämättä kiinnittää hihnaan, sen kun lähtee vaan lompsimaan. Ja täällä ei tosiaankaan liiku muita, korkeintaan riista- ja muita metsäneläimiä. :DPiha on iso ja tasainen. Kunhan kevät koittaa ja maat sulaa kunnolla, piha olisi tarkoitus aidata kokonaan ja portit olisi tarkoitus asentaa kahteen kohtaan talon molemmille puolille. Lisäksi takapihaa olisi tarkoitus karsia, kaikki turhat puut ja puskat lähtee veks, koska minun olisi tarkoitus jossain vaiheessa saada ostettua sinne (tottakai) puomi ja muutama hyppyeste (vähintään). Kepit olenkin ostanut jo ja ne odottaa varastossa kuivempia kelejä.


(Kuva talon myynti-ilmoituksesta)Lämmitysmuoto ja järkevä ja edullinen: maalämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys. Lisäksi kuten kuvasta näkyy, talo on yksikerroksinen. Talon kyljestä löytyy lämmin autotalli ja lisäksi autokatos.


(Kuva talon myynti-ilmoituksesta)Makuuhuoneita on 4 kpl. Yksi on meidän omana makkarina, toinen on ns. "työhuoneena"/tietokonehuoneena, kolmas vierashuoneena ja neljäs koirien jumppa/treenihuoneena. Sain idean koirien jumppahuoneen rakentamisesta, kun näin instassa jollain/joillain samantyylisen huoneen ja tiesin heti, että haluan sellaisen myös omaan kotiin. :D
Jumppahuoneen takaseinälle (matottomaan kohtaan) olisi tarkoitus hommata jossain vaiheessa koirien juoksumatto. Tykkään tosi paljon miettiä tarkkaan koirien liikuntaa ja liikutusta, ja kun meillä koirien liikunta (heidan niin itse päättäessään) on suurimmaksi osaksi laukalla, haluaisin lisätä liikuntaan paljon pitkiä ravilenkkejä. Osan lenkeistä (varsinkin kesäaikaan) pystyy toteuttamaan pyörän vieressä (täällä on kymmeniä kilometrejä pehmeitä hiekkateitä), mutta varsinkin talven pimeinä ja liukkaina hetkinä koirien juoksumatto olisi oiva apu koirien peruskunnon ylläpitämiseen.

Ollaan asuttu täällä nyt noin kuukausi, ja pois en vaihtaisi. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti