lauantai 12. tammikuuta 2019

Tavoitteet vuodelle 2019!

En ole koskaan aiemmin miettinyt sen kummemmin tavoitteita koiraharrastuksen saralla vuoden vaihtuessa uuteen. Tänä vuonna mietin kerrankin ajatuksen kanssa vuotta 2019, ja tässä tulee meidän tavoitteet harrastusrintamalla (edellyttäen, että koira ja ohjaaja pysyvät ehjänä, sormet ristissä sille):

Agility:
-Ensimmäinen SERT kolmosluokasta joko aksa- tai hyppyradalta
-Nollat kasaan agilityn SM-kisoja varten, ja alkukesästä osallistuminen mahdollisesti SM-kisoihin

Toko:
-TK2
-Osallistuminen tokon SM-kisoihin

Rally-toko:
-RTK2

PK-jälki:
-JK2

PK-viesti:
-Treeniä, treeniä! Ja treeniporukan löytäminen ois aika pop!

Näyttelyt:
-2x puuttuvat SERT:it ja MVA-titteli olisi aika jepa! Jos ei vielä tämän vuoden aikana niin viimeistään vuonna 2020 :P

Siinäpä ne, vaatimattomasti :D Lisäksi olisi kiva käydä ehkä vepen alkeiskurssi joko tänä, tai sitä seuraavana kesänä ihan huvin vuoksi vaan (pikku pyrriäinen rakastaa vettä niin kovin) ja lampaillakin olisi mukava pyörähtää kerran jos toisenkin, jos sopiva paikka löytyisi.
Tällä hetkellä olemme itse asiassa jo hieman lähentyneet vuoden 2019 tavoitteitamme agilityn ja tokon osalta. Agilityn kolmosluokassa olemme saaneet tälle vuodelle kolme nollatulosta (kaksi ovat samoista kisoista eli tuplanolla)! Kaksi nollaa hyppäreiltä ja yksi aksaradalta. Harmillisesti sijoitukset näissä nollissa ovat olleet 2., 2. ja 3., joten SERT:it ovat menneet ohi suun, mutta sepä ei meitä ole haitannut! Hyvä meno pikkuisella takatukkapyrriäisellä on silti ollut! Ja jännä juttu, miten viikko sitten minulla oli täysi juoksaripuomimasennus päällä, osumat eivät olleet kriteereiden mukaiset, vauhti ja fokus eivät olleet riittävän intensiiviset jne... Ja yhtäkkiä kaikki palaset loksahtelevatkin koiran päässä paikalleen ja täydellisiä osumia alkaa tulla treeni toisensa perään! Juoksarielämää!

Video toissapäivän juoksaritreeneistä: https://www.youtube.com/watch?v=ew-E2CI0i0I

Ja sitten se toko.. Olemme Kundin kanssa olleet tokokokeessa viimeksi maaliskuussa 2018, jolloin saavutimme TK1-koulutustunnuksen. Sen jälkeen on ollut treenitaukoja, hiljaiseloa, muut lajit ovat vieneet aikaa, motivaatiopulaa jne. Mutta tänään 12.1.2019 tapahtui jotain ihmeellistä! Osallistuimme Kundin kanssa oman seuran tokokokeseen, AVO-luokkaan, ja saimme ykköstuloksen ja sijoituksella 4/9. Pisteet olivat huisin loistavat, vaikka liikkeestä seisominen meni nollille Kundin suorittaessa istumisen, ja noudossa jouduin antamaan kaksoiskäskyn. Muuten oli aika timanttista suorittamista! Olin todella positiivisesti yllättynyt hienosta tuloksesta, ja tuntuu, että onnistumisen kautta sain myös valtavan tokotreenibuustin!

Video tämän päivän tokokokeesta: https://www.youtube.com/watch?v=e0YdoDJnAOI

 Näyttelyynkin olen jo Kundin ilmoittanut, Lahti KV-näyttely maaliskuun lopussa meitä siis kutsuu jälleen kerran (viime vuonna teimme näyttelydebyyttimme juuri ko. näyttelyssä). Rally-tokokisojakin olen katsellut, mutta tällä hetkellä agility ja toko on vienyt sen verran paljon aikaa, että en ole oikein malttanut siihen puoleen paneutua. Olen kuitenkin koko ajan arjen ohella opettanut Kundille oikealla seuraamista ja takapäänkäyttöä tokojumien tasapainottamista varten. Siitä on varmasti vielä joku päivä hyötyä myös rally-tokon ylemmissä luokissa. ;)
  
Leppoisaa lauantai-illan jatkoa kaikille! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti