sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Rally-tokouran korkkaus ja tokosta TK1!

Kuten viime postauksessa mainitsin, olin ilmoittanut Kundin rally-tokokisoihin kahden ratatreenin harjoitustekniikalla. Tietysti olin itse katsonut videoita ja lukenut sääntöjä, joten tiesin suurinpiirtein miten rally-tokoradalla tulee toimia minkäkin tehtävän kohdalla. Meidän ensimmäinen rally-tokokoe oli siis viikko sitten lauantaina eli 10.3. Espoossa. Olin paikalla hyvissä ajoin. Sain Kundin lenkitettyä, ja rupesin odottelemaan Kundin siskon omistajaa, joka oli tulossa paikalle katsomaan (+henkiseksi tueksi ja kuvaamaan). Hän oli kuitenkin juuttunut ratsiaan, joten hän ei ehtinyt tulla pitämään Kundia rataantutustumisen ajaksi. Minulla auto oli kaukana hallista, ja häkkiä tai mitään kiinnitystolppaa ei ollut - oma lähtövuoroni oli toisena, joten autoon en voinut koiraa siis sen vuoksi viedä. Onneksi buffanmyyjä suostui pitämään Kundia rataantutustumisen ajan. Rata vaikutti helpolta ja mukavalta. Kundin siskon omistaja ehti tulla juuri ajoissa paikalle kuvaamaan meidän rataamme. Jännitin tosi paljon, kuten aina teen. Rata lähti sujumaan helposti, mutta toisiksi viimeisellä kyltillä "koira eteen, oikean kautta vasemmalle sivulle, istu" Kundi tajunnut varmaan mitä ohjasin, eikä tullut eteen. Ilmoitin että uusin, ja lähdin lähestymään kylttiä uudelleen. Suoritin tehtävän, Kundi tuli eteen, ja pyöräytin sen vasemman kautta sivulle - jäädyin hetkeksi, luin kyltin ja ilmoitin uusivani saman kohdan vielä toisen kerran. Nyt oli siis viimeinen mahdollisuus onnistua ja sehän onnistui! Tuli ihan huippuhyvä fiilis ja taisin siinä melko iloisesti koiraakin kehua.

https://www.youtube.com/watch?v=WtKYM8R_mJs&feature=youtu.be

Lopputulemana oli sitten hyväksytty tulos, 93/100p. <3 Lisäksi saimme "tuomarin suosikki" - palkinnon ja tuomari kehui hyvää asennetta. Vaikka sama kohta meni jo kaksi kertaa pipariksi niin jaksoin silti vielä yrittää kolmannen kerran hyvällä asenteella sekä kehua koiraa.


Rally-tokokokeen jälkeen käytiin vielä Kundin ja sisko Hikan kanssa pienellä kävelyllä - valitettavasti ei löytynyt paikkaa, jossa koirat olisi voinut päästää turvallisesti juoksemaan irti, joten jouduimme pitämään koirat remmissä kävelyn ajan.


Tämän viikon lauantaina, eli eilen 17.3. oli tokokoe Espoossa niinikään (samassa paikassa kun rally-tokokisa viikko sitten). Koe oli ilta/yökoe, ja ALO-luokka oli viimeisenä vuorossa; arvioitu alkamisaika oli klo 21.00. Menin paikalle viime tingassa, mutta loppujen lopuksi se ei edes haitannut - aikataulut oli reilusti myöhässä ja ALO pääsi alkamaan vasta vähän jälkeen klo 22. Olin yksin liikenteessä, kun Joni oli menossa seuraavana aamuna aamuvuoroon enkä saanut ketään muutakaan tuttua mukaan. Onneksi sain jonkun toisen osallistujan kuvaamaan Kundin suorituksen. Oltiin toisessa paikallaoloryhmässä, kahden narttukoiran välissä - erittäin hyvä paikka meille. Paikallaolossa ei ollut mitään ihmeellistä, Kundi meni ekalla käskyllä maahan ja nousi ekalla käskyllä sivulle - paikallaolon aikana tuijotti minua hievahtamatta, siitä saatiin 10. Kun päästiin vihdoin ja viimein yksilösuorituksiin, pelkäsin, että Kundi on jo vähän liian väsynyt - vielä mitä! Se kasasi itsensä aivan loistavasti suoritusta varten ja teki kolmannen ALO1-tuloksensa huippupisteillä 196p! Sain myös KP:n, ja samalla kolmannella ykköstuloksella koulutustunnuksen TK1. Olin aivan äimän käkenä, ja suoraan sanottuna myös aikalailla tippa linssissä. Minun pieni ja maailman taitavin naurunaama oli 1./14. <3. Olin salaa myös ylpeä, että päihitettiin 2. ja 3. sijan saaneet bortsut ;)                   Valitettavasti videoista seuraamisen loppuosa puuttuu, ja liikkeestä maahanmenon video on huono myös, koska tolppa on juuri edessä. En laita niitä videoita siis tähän postaukseen, mutta kaikki muut videot laitan. Ne on valitettavasti eri pätkissä: 


Tänään on ollut aivan mahtava fiilis tuo tokotuloksen vuoksi! Kundi on myös viettänyt tänään 2-vuotissyntymäpäiväänsä <3 Aamulla hieroja kävi meillä kotona hieromassa kaikki koirat, sit iltäpäivällä käytiin pieni lenkki ja välipalaksi Kundi (+Danny ja Aira) sai maksalaatikkoa, märkäruokaa, ja kanafileet. 

Nyt pitääkin pikkuhiljaa alkaa suunnitella ja varata aikaa Kundin virallisiin selkäkuviin, mutta sitä ennen edessä on vielä Lahden KV-näyttelyt ensi viikon lauantaina! Kääk! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti