perjantai 9. maaliskuuta 2018

Kuulumisia harrastusrintamalta

Pahoittelen jo etukäteen mahdollisesti pitkää postausta. Tuntuu, etten ole kirjoitellut tänne miljoonaan vuoteen mitään, joten olisi ehkä paikallaan hieman päivittää tilannetta meidän harrastusten osalta. 


Agility on ollut tässä Lahteen muuton jälkeen pienessä talvikohmeessa. Puomi ei ollut edennyt yli puolen vuoden aikana tippaakaan eteenpäin (2on2off), vaan oli aivan yhtä hidas ja epävarma kuin alkusyksystä. Kundin aivot on vaan totaalisesti lukossa ja juuttuneet puomin tiettyyn suoritustapaan, joten nyt sitten ajattelin, että vaihtamallahan se paranee (lol), ja aloin opettamaan juoksupuomia. Olin jo kerran aikaisemmin suunnitellut pysärin vaihtoa juoksariksi, mutta silloin minut puhuttiin ympäri jotta vielä kokeilisin pysärin opetusta. Nyt kukaan ei ollut puhumassa minua ympäri, kun en kertonut asiasta kellekään :D Tai no, tämän hetkiselle aksakouluttajalle sanoin että nyt vaihtuu muuten juoksariksi tämän puomin suoritustapa ja hän onneksi oli ihan suotuinen tälle ajatukselle :P Koska minulla ei ole tietotaitoa juoksupuomin opetuksesta, niin tottakai häiriköin Kundin siskon omistajaa viesteillä. Hän on juuri opettanut hienon juoksaripuomin koiralleen, ja koska täällä Lahdessa ei ole mahdollisuutta juoksarikurssiin (menisin heti, jos tulisi!), niin pyysin sitten vähän vinkkejä. Ensin piti ostaa toki namiautomaatti ja sopivan kokoinen matto. Nyt ollaan sit kolmisen viikkoa tehty pelkkää mattoa siten, että Kundi menee naama edellä matolle, kääntyy ja ponkaisee takajaloilla matosta vauhtia ja saa siitä sitten palkan. Tämä tulee olemaan jatkossa myös kriteeri kontaktilla. Olen vähän myös yrittänyt sytytellä Kundin mielenkiintoa namiautomaattiin. Se nami ei vaan ole niin mieluinen mitä lelupalkka (koira, joka ei ole ahne), mutta yritetään.

Muuten aksassa ei oikeestaan olla itsenäisesti tehty kummoisia. Vähän ollaan tehty kepeille vauhtia ja varmuutta kuudella kepillä putken kautta rallittaen ja on toiminut ihan hyvin. Eilen ohjatuissa treeneissä pitkästä aikaa oli aika hitsin hyvä fiilis aksata, joten uskon että kyllä se tästä taas lähtee kun kevät lähenee! Eilen vaikeita meille oli välistävedot (aina!!), joten niitä ruvetaan nyt sit harjoittelemaan kotiläksynä. Samoin toisena kotiläksynä on saada varmuutta takaakiertoon, joka nyt kuulema on hieman sipsutusta (koiran askeleet). Joten sitä tehdään varmasti ensi viikolla myös!

Tokoa ollaan nyt treenattu selvästi eniten tässä talvikaudella. Ollaan tehty paljon kaukokäskyjen erottelua, ja ylempien luokkien liikkeiden palasia. Tunnari ja kaket on esim. menny ihan sikana eteenpäin, josta olen ylpeä! Avo-luokassa meille kaikista vaikeimmat liikkeet on nouto, kierto ja ruutu. Niitä ollaan harjoiteltu, mutta niiden suorituksessa näkyy ihan selvästi koiran epävarmuus. Minulla on tietty mielikuva millä intensiteetillä haluaisin koiran suorittavan liikeet. Vaikka Kundi osaakin näennäisesti tokoliikkeitä, niin tiedän että siitä lähtisi vielä enemmän poweria, jos sen saisi kaivettua esiin. No, tähän löytyi viime maanantaina avaimet, kun olimme mukana Oili Huotarin järjestämällä tokokurssilla tuossa naapurihallilla. En ole aiemmin ollut Oilin koulutuksissa/kursseilla mutta olin kuullut pelkästään positiivista palautetta. Meidän suoritusvuorolla olin valinnut tehtäväksi kierron. Kundi teki omaan tapaansa liikkeen ja sanoin sitten, että minusta saisi olla vähän enemmän draivia ja Oili oli samaa mieltä. Ruvettiin sitten tekemään niin, että kiertotötterön takana oli pallo palkkana. Kundi odotti ja menin puoleen väliin matkaa ja laskin 1....2.....3.... JES ja lähin ite juoksemaan täysiä pallolle ja nappasin sen ennekun Kundi ehti sinne ja leikin pallolla yksinään. Seuraava lähetys samalla tavalla, mutta lähdin juoksemaan pallolle lähempänä Kundia ja näin ollen Kundi ehti pallolle ennen minua ja sai napattua ensin. Tähän tapaan ruvetaan nyt kohottamaan vähän virettä ja intoa kiertoon. Samaa tapaa ehdin jo testata tällä viikolla noutoon. Lisäksi otin vielä yhdeksi motivaattoriksi kentälle toisen koirani Dannyn, jonka kanssa Kundi teki noutoja ja kiertoja vuorotellen. Kylläpä tuli Kundillekin kiire, kun näki toisen tekevän innoissaan! Nyt jotenkin tuntuu, että tokobuumi on ihan huipussaan, toivottavasti innostus säilyy meillä molemmilla! <3Rally-tokoa ei olla harjoiteltu kuin 2x, mutta ilmoitin Kundin silti kisoihin. Jos kosahtaa, niin voin kertoa, että kosahtaa muuten ohjaajan eli minun virheeseen. Kisat ovat huomenna 10.3. Espoossa, joten huomisen jälkeen niistä sitten lisää :P 

PK-tottista ei olla oikeestaan nyt Lahdessa asumisen aikana harjoiteltu ollenkaan. Muutamia noutoja 650g kapulalla ollaan otettu, samoin eteenmenoja ollaan otettu aina välillä omalla pihalla. Meidän seuran hallilla ei ole edes PK:n metristä hyppyä, joten sitäkään ei olla pystytty harjoittelemaan :( Mutta kunhan kevät tulee, niin päästään todennäköisesti (ainakin tokokoutsi vähän siihen suuntaan puhui) bokseriyhdistyksen tottistreeneihin mukaan, jossa hän itsekin käy. Toivotaan, että onnistuu! Olen myös ilmoittautunut kahteen PK-tottiksen treeni-iltapäivään Keravalle, jossa kouluttajana on Reija Nieminen. Eka koulutuspäivä on jo ensi viikolla keskiviikkona, odotan innolla!

24.3. Lahdessa KV-näyttelyt. Arvatkaa kuka on ilmoittanut koiransa sinne? Yes, it's me. Vitsi kun jännittää. Ollaan jo Jonin kanssa nypitty Kundin naamaa siistiksi ja harjattu turkista ylimääräisiä pohjavilloja irti :PEi me kuitenkaan koko aikaa käytetä treenaamiseen. Talven parasta antia on mielestäni jäätyneet järvet! Jäällä voi hiihtää, luistella, juoksuttaa koiria vapaana! Ollaan käyty nyt muutaman kerran hiihtämässä Kundin kanssa ja voi taivas sitä sähläyksen määrää.. :D Jos Joni yrittää hiihtää Kundin kanssa, niin Kundi puree housua, sauvaa, tai jahtaa suksia. Jos minä hiihdän Kundin kanssa niin Jonin pitää hiihtää edellä jotta matka etenee. :D Jos Joni ei jaksa vedättää meitä niin hihna ei kyllä kauhean kireällä ole. Paras tapa meille olikin, että Joni ja Kundi meni edeltä ja Kundilla oli lelu suussa. Minä tulin meidän toisen koiran kanssa suksilla perässä. Mutta mukavaa oli (ainakin minulla), hiihtoa lisää kiitos! Ollaan myös käyty jäälle auratulla radalla luistelemassa, ja koirat on saaneet juosta sivussa olevalla hangella mukana. Lisäksi ollaan käyty myös ihan kävelemässä jäällä, ja koirat ovat saaneet rallitella ja leikkiä yhdessä. Toivotaan tälle keväälle vielä monia aurinkoisia päiviä! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti