maanantai 31. heinäkuuta 2017

Loma lopuillaan

Tänään eletään viimeistä päivää heinäkuuta ja pian kesä vaihtuu syksyksi. Samalla kun elokuu alkaa, alkavat minun työt jälleen. Loma on lusittu ja paluu arkeen koittaa. Ei haittaa kyllä yhtään :) Joni on paiskinut koko kesän töitä ja minun kolmen viikon loman ajaksi sattui muutamia yhteisiä vapaapäiviä. Kaksi näistä peräkkäin sattuneista vapaapäivistä käytettiin Venäjän Petroskoissa.

Kovasti olen treenannut loman aikana Kundin kanssa. Ollaan tehty tottista, ja siihen liittyen metrin hyppyyn hyppytekniikkää. Toissa viikolla myös vähän kokeilin miten Kundi mahtaa päästä korkeasta hypystä yli. Pikkuhiljaa nostaen päästiin 95cm saakka, johon sitten hyvillä mielin lopetin.


Jälkeä ja esineruutua ollaan tehty vaihtelevalla menestyksellä. Tuossa pari viikko sitten Kundi teki loistavan esineruudun tuoden ruudusta kaikki siellä olevat 3 esinettä hyvällä innolla. Lisäksi Kundi jäljesti melkein kisapituisen vieraan tekemän jäljen ja nosti kaikki kepit. Sen jälkeen on mennyt vaihtelevasti. Esineruudussa yleensä nostaa hyvin yhden esineen ja irtoaa taakse. Sen jälkeen jää eteen pyörimään eikä meinaa irrota. Siihenpä lääkkeeenä siis se, että tästä lähtien kaikki Kundin esineet viedään takalaitaan. Eteen ei jätetä yhtään esinettä, koska kaikista pahin on se, että se löytää etualalta yhden esineen. Sen jälkeen ei lähde enää takalinjalle työskentelemään vaan jää pyörimään etualalle missä edellisen esineen hajut ovat. Jäljen osalta keppien ilmaisu on vähän huolimatonta. Viime viikon jälkitreeneissä ilmaisi 2/4 kepistä ja noiden kahden muun ohi ihan suvereenisti vaan meni. Eikä sillä ole edes kova vauhti jäljestäessä, se vaan on huolimaton. Keppitreeniä siis lisää! Janaa yritettiin treenata omana treeninään treenikaverin kanssa. Hän teki Kundille kolme janaa. Kun lähdin Kundin kanssa tekemään sitten tätä treeniä, niin koira näytti siltä että ei olisi ikinä jäljestänytkään. Hupsistakeikkaa. En saanut sitä lähtemään janalle. Teki pissejä metsään, söi mustikoita ja heiniä eli meni tekemään sijaistoimintoja, kun ei vissiin ymmärtänyt mitä piti tehdä. Ei lähtenyt ollenkaan haistelemaan maata. Yritettiin useita kertoja ja eri kohdista, mutta ei vaan lähtenyt. Ennen olen aina tehnyt jo pieniä lähetyksiä ja on hyvin ymmärtänyt janan idean, mutta en ymmärrä mikä noissa treeneissä oli. Nyt jätän taas hetkeksi janatreenit pois ja vahvistan ihan pelkkää jäljestystä ja jäljen ajamista vaan (+keppi-ilmaisut).

Agilityn osalta ollaan tehty aina ohjatuissa treeneissä ratoja ja itse olen vahvistellut keppien tekemistä ja A-estettä.


A-este alkaa sujumaan jo hyvin. Ollaan jätetty alasmenolta jo kehikko pois ja seuraavaksi pitäisi ottaa A-este ratojen osaksi. Kepit menevät jo hyvin ratojen osana, käytiin jopa yksissä mölleissä jossa radalla oli kepit ja meni ekalla oikeasta välistä sisään! Se olikin sen mölliradan ainoita onnistumisia xD, joten ei niistä sen enempää. Nyt pitäisi päästä tekemään vähän puomia ja keinua myös agilityssä. Keinua tehtiin viikko sitten pitkästä aikaa ja se oli aika hidas ja epävarma suoritus mitä Kundi teki. Joten sitä myös nyt treeneihin lisää!


Ainiin ja tärkeimmät asiat tästä postauksesta meinasi melkein unohtua! Kundin viralliset lonkka-ja kyynärtulokset saapuivat ja A/A ja 0/0 tuli! Happy me :P Lisäksi käytiin Kangasniemellä joukkotarkissa tarkastuttamassa silmät ja polvet. Polvet myö 0/0 ja silmät terveet. Tämä tarkoittaa sitä, että alamme pikkuhiljaa agilityssä siirtyä maksirimoihin. Nyt muutamissa treeneissä rimat on ollut 45-50cm ja huomaa kyllä, että Kundin vauhti hidastui pikkuisen siitä. Nyt vaan totuttelemaan korkeampiin rimoihin.Lisäksi käytiin paimennustaippareissa 29.7. Kundin tulos hyväksytty! Jee <3 Tästä postauksesta tuli jo näin pitkä, joten kirjoittelen sitten myöhemmin (kun ehdin ja jaksan) uuden postauksen joka käsittelee aiheena tuota taipparia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti