maanantai 3. heinäkuuta 2017

Heinäkuu on jälkikuu

Heinäkuu ja helteet ovat täällä! Heinäkuu tarkoittaa meille harrastusrintamalla sitä, että toko jää kesäksi pääosin tauolle. Ihan kesäkuun viimeisimpiin ohjattuihin treeneihin ei myöskään enää ehditty, koska minulla oli aina töitä samaan aikaan. Kesäkuussa käytiin kuitenkin vielä tokoilemassa itsenäisesti kentällä, ja eiköhän me kesäaikaan muutamat tokotreenit tauosta huolimatta tehdä, jos aika riittää. Laitan tähän alle videon Kundin seuraamisesta. Video viimeisimmistä treeneistä.


Vire on yllättäen parantunut, mutta siltikin senkanssa pitää tehdä hommia vielä paljon. 

Kun tokohommat jää tauolle, on minulla aikomuksena keskittyä heinä- ja elokuun ajan täysin pk-puoleen. 

Ollaan nyt päästy kivasti tekemään esineruutua. Tällä hetkellä hommat ovat siinä vaiheessa, että Kundille näytetään esineiden vienti. Ruutuun viedään useampi esine (esim. 5) yhtä aikaa ja lähetän hakemaan esim. kolme esinettä. Viimeksi teki todella hyvin ja innokkaasti hommia ja toi kolme esinettä ruudusta. Esineruutu on mennyt tosi nopeasti eteenpäin ja Kundi selvästi tykkää siitä.

Jäljellä ollaan harjoiteltu keppi-ilmaisua (lyhyellä suoralla jäljellä). Pääosin mennyt ihan kivasti, mutta harjoiteltavaa riittää varmasti koko kesäksi, samoin janatyöskentelyn osalta. Olen aivan vastikään vasta aloittanut janaharjoittelun Kundin kanssa kun minulle ensin selitettiin mitä se tarkoittaa ja miten sitä harjoitellaan. Nyt kolmella jäljellä Kundilla on ollut mukana jana ja olen lähettänyt Kundia etsimään jälkeä muutaman metrin päästä. Muutaman kerran mennyt ihan hyvin ja muutaman kerran lähtenyt väärään suuntaan.. Harjoitukset jatkukoon (Y)

Janatyöskentelyn ja keppi-ilmaisun lisäksi olemme harjoitelleet vieraan polkemaan jälkeä. Ollaan nyt kaksi kertaa tehty niin, että treenikaveri on polkenut Kundille jäljen. Jäljellä ei ole ollut yhtään merkkiä mihin suuntaan se milloinkin menee. Huh, että hikikarpalot otsassa ollaan pörräilty ympäri metsää, on ihan kauheeta tämmöiselle kontrollifriikille opetella luottamaan koiraan! On kyllä tehnyt todella hyvää sekä minulle, että Kundille. Ja Kundi on tehnyt muutamia eksymisiä lukuunottamatta erittäin hyvin hommia vähänamisella vieraalla jäljellä <3

Ja tottiksen osalta. Käytiin tuossa ACE:lla 8 kerran BH-kurssi, joka päättyi viikko sitten. Kundilla on hyvin hallinnassa kaikki BH-käyttäytymiskokeen tottiksen liikkeet ja paikallaolo, mutta palkattomuutta täytyy harjoitella. Ja sitten itse pk-tottiksen osalta. Käytiin muutama viikko sitten Suonenjoella erään pk-harrastajan luona, joka antoi hieman vinkkejä. Seuraamista pieniä pätkiä korkeassa vireessä lelupalkalla. Enemmän sitä, että koira tarjoaa itse aktiivisuutta eikä sitä houkutella. Perusasentoa namilla ja imuttaen muutamia askeleita eteenpäin. Pitäisi saada seuruuta vähän enemmän tiiviiksi siis. Eteenmenon alkeita katsottiin myös yhdessä. Eteenmenoja olenkin nyt pikkuhiljaa alkanut ottaa Kundille mukaan myös treeniohjelmaan. Suonenjoella koirakentällä kokoontuu aina torstaisin pk- ja tokoharrastajat tottistelemaan / tokoilemaan, ja tästä viikosta alkaen (sormet ristiin ettei tule töitä tai muuta estettä) aion mennä sinne mukaan. Siellä saa varmasti kivasti vinkkejä omaan tekemiseen sekä myös erilaista häiriötä treenaamiseen kuin yksikseen treenatessa.

Kundille on varattu aika Outokumpuun virallisiin luustokuviin 11.7. Vähän alkaa jo jännittää. Siltä kuvataan selkä, lonkat & kyynärät. Selkää ei vielä saa virallisena, mutta otetaan nyt kuitenkin selkäkuvat myös, todennäköisesti myöhemmin kuvautan sen sitten uudelleen kun ikä riittää virallisiin kuviin. Kunhan kuvaukset on tehty ja tulokset tulleet, päästään suunnittelemaan treenien jatkoa. Jos kaikki on kuvien perusteella kunnossa niin agilityssä päästään siirtymään vähitellen maksirimoihin. Lisäksi päästään harjoittelemaan pk-puolen A-estettä ja metristä hyppyä. Luulen että tie tulee olemaan pitkä ja kivinen, mutta ajattelin aloittaa hyppytekniikan kautta. Mikään kiire ei missään nimessä ole.

Mitäs muuta Kundille kuuluu? Ihan normaalia kotikoiran arkea, lenkkeilyä meidän muiden koirien kanssa, hepulointia, rallittelua, painimista :P Uimista myös! Ja kävihän meillä viime viikonloppuna vieraitakin Lempäälästä. Ystäväni Annika tuli käymään kahden italianvinttikoiransa kanssa. Käytiin vähän Kundi + itskujen kanssa lenkkeilemässä ja täytyy sanoa että en uskaltanut pitää Kundia koko lenkkiä irti. Itskut Bambi ja Belle olivat niin hentoisia pikkuisia ja Kundi niiden rinnalla kunnon mörssäri. Piti käskyttää ihan kunnolla ettei jahtaile pikkuisia iggytyttöjä kokoajan ja jatkuva komentaminen ei ole kenenkään mielestä hauskaa lenkkeilyä niin päätin sitten ottaa Kundin loppulenkiksi kiinni niin ei tarvitse koko ajan vahtia haukkana. =)

Kuva: Annika Uuttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti