maanantai 15. tammikuuta 2018

Pikkuhiljaa paluu arkeen

Muutto tehty, uusi vuosi juhlittu. Mökiltä palailtu touhujen jälkeen takaisin uuteen kotikaupunkiimme Lahteen. Koirat ovat sopeutuneet hyvin ja kaikki ylimääräinen stressaaminen on jäänyt niiltä pois. Asutaan kaksikerroksisessa päätyrivarissa vuokralla, ja yksinolojen ajan Kundi ja Aira ovat yläkerran makuuhuoneessa korkean portin takana telkkarin kera, ja Danny on yksin alakerran eteisessä. Kundille ja Airalle tämä järjestely on hyvä, koska niillä on hieman taipumus vahtia ja kommentoida ulkoa kuuluvia ääniä. Yläkerrassa ollessaan ne eivät kuule ohikulkevien askeleita ja telkkarin ollessa päällä eivät myöskään kuule ulkoa ihan kaikkia auton ovien pamauksia ym. Muutaman kerran ollaan nyt jätetty portin taakse myös läppäri nauhoittamaan Kundin ja Airan yksinoloa ja sieltä sitten on saanut todeta, että ovat tosi hyvin osanneet olla täällä keskenään kun ei olla kotona. 















Ollaan päästy heti vuoden ekasta viikosta alkaen myös jatkamaan agilityn ja tokon harrastamista Villähteen agilityurheilijoissa. Agilityn ryhmäpaikka meillä on torstain myöhäisillassa ja tokon ryhmäpaikka perjantain myöhäisillassa. VAU:lla on tosi kiva (joskin hiukan kylmähkö) halli tuolla vähän syrjemmässä, ja sinne on mukavan helppo päästä autolla motaria pitkin. Sekä agilityssä, että tokossa molemmissa on pätevän tuntuiset kouluttajat, joilta molemmilta olen saanut jo hyviä vinkkejä lajeihin! Tokossa on mukava, että kouluttajalla on myös PK-puolen taustaa. Ollaan kaiveltu Kundilta vähän viettejä esille ja lisäksi ollaan tartuttu heti härkää sarvista eli alettu työstämään sitä mun inhokkia, noutoa.. :D Innolla odotan jatkoa! Olen anonut VAU:n halliin itsenäistä treenioikeutta, mutta anomustani ei ole vielä käsitelty.. Käsittely tapahtuu viimeistään 21.1., kun hallitus kokoontuu. Joten en ole päässyt treenaamaan itsenäisesti. Toisaalta se voi tehdäkin ihan hyvää Kundille, mutta sieluni halajaa jo päästä treenaamaan myös itsenäisesti! Kerran viikossa ohjatut treenit per laji ei oikein riitä viemään taitotasoa (ainakaan kovin nopealla tempolla) eteenpäin. Onneksi aina on olohuone ja oma piha :D Sisällä ollaan hinkutettu tunnaria ja kaukokäskyjä kaikilla vaihdoilla ja erotteluilla melkein joka päivä, ja edistys on kyllä nähtävissä! Kaikista vaikein vaihto on Kundille (ja varmasti monelle muullekin) seiso - istu - vaihto. Tein siihen pitkään jumppaa ja painonsiirron harjoittelua tasapainotyynyn avulla. Vieläkin saatan muutamia vaihtoja tehdä tyynyn kanssa, mutta nykyään vaihdot onnistuu ihan tasaisella lattiallakin hyvin. Nyt olisi sitten vaan tehtävää erottelun ja kuuntelemisen kanssa! Että Kundi ei lähtis ennakoimaan seuraavaa asentoa ja tarjoamaan itse jotakin vaan, kuuntelematta mitä käskyjä minä annan. :D

Koska ei olla voitu treenailla hallissa, ollaan sitten kuntoiltu! Ostettiin tuossa ihan vuoden alussa kickspark meidän talouteen, ja ollaan sitä nyt useampia kertoja käyty testaamassa lenkeillä ja treenailemassa sen kanssa. Kundi on vetovaljaissa ja vetää, voi että se onkin elementissään kun pääsee juoksemaan täysii! Airakin on tässä "valjakossa" mukana, mutta Aira ennemminkin höntsäilee kicksparkin vieressä varsinaisesti vetämättä :D No, saapahan senkin samalla juoksutettua. Harmi vaan, kun kaikki kävelytiet on täällä latuna. Onneksi jalkakäytävillä voi pistää menemään, osassa on enemmän hiekkaa ja osassa vähemmän mutta onneksi meillä on ainakin tiedossa yksi 7km lenkki jossa kelkka luistaa hyvin!


Tarkoitus olisi myös käydä hiihtämässä koirien kanssa Salpausselällä vanhalla raviradalla, johon tehdään koirahiihtolatu. Ensin kuitenkin minun täytyy käydä mono-ostoksilla ja suksien pohjaan täytyy ehkä levittää vähän pitovoidetta. Ostettiin täksi talveksi Jonin kanssa sukset molemmille, ja Jonin pikaisen testin jälkeen tulos oli että pitovoidetta tarvitaan. :D

Ainiin, menin ilmottautumaan myös rallytokon koulutukseen ensi sunnuntaiksi Helsinkiin. Siinä on ensin muutaman tunnin luento rallytokon suoritusohjeista ja sitten käytännön harjoitukset. Minua ei ole tähän päivään mennessä tippaakaan kiinnostanut rally-tokoilu, mutta nyt ajattelin sen olevan Dannylle sopiva eläkelaji, niin aattelin vähän aktivoitua ja ottaa selvää mitä pitää osata kisoihin mentäessä ja miten niitä ratoja suoritetaan. Koska Dannyn etupää on vielä kipeänä (eikä se osaa odottaa autossa luennon ajan kauhean nätisti eikä hiljaa eikä stressaamatta), niin Kundi pääsee sitten sinne rally-tokon koulutukseen mukaan. Ehkä koulutus poikii treeni-innon rallytokoonkin, sillä Kundilla on aika vahva tokotausta, joten uskoisin, että voisimme melko pian päästä sitten rallyssä jo kisailemaankin, jos minä itse oppisin menemään niitä ratoja.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti