keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Pk-jäljen kuulumiset

Kuten kaikki varmasti ovat huomanneet, syksy saapuu vinhaa vauhtia. Meidän jälkiryhmä treenaa keskiviikkoisin klo 18, ja esimerkiksi tänä päivänä emme ehtineet treeneissä tehdä muuta kuin esineruudun. Silti pimeä tuli liian nopeasti ja kaksi viimeistä esineruutua suorittavaa koiraa joutui tekemään melkein pilkkopimeässä hommia.

Ajattelin nyt kirjoittaa tähän blogiin vähän päivitystä, millä mallilla meidän jälkihommat tällä hetkellä on. Itsessään jälki kulkee ihan hyvin, ja kepit nousevat jäljeltä myös hyvin. Hankaluuksia on tuottanut jana. Melko läheltä janalle lähetettäessä lähtee hyvin ja varmasti ja nostaa jäljen, mutta yhtään kauemmaksi kun menee niin motivaatio ja vauhti hiukan häviävät. Onneksi tänään sain siihen muutaman tosi hyvän vinkin, jolta lähtevät vielä tämän syksyn puolella kokeiluun. Niistä lisää sitten myöhemmin, jos toimivat ;)

Esineruudun kohdalla on tällä hetkellä oikeastaan ihan hyvä tilanne. Kundi on pitkään jo nostanut yhtä esinettä hyvällä innolla, mutta siinä vaiheessa kun aloin nostattamaan kahta esinettä, tuli pienet irtoamisongelmat. Kundi jäi mielellään esineruudun etualalle pyörimään, eikä irronnut riittävän kauaksi takalaidalle etsimään esineitä. Siihenpä vinkiksi sitten sellainen, että ensinnäkin kaikki esineet on aina lähellä takalinjaa. Lisäksi ollaan tehty hyvin paljon motivaatiota esineille. Ollaan tehty esim. niin, että avustaja on vienyt esineet taakse ja Kundi on ollut mulla hihnassa. Ollaan menty sinne ruutun takalinjalle mukaan katsomaan esineiden vientiä ja Kundia on hetsattu ja innostettu kunnolla. Sitten olen lähettänyt hakemaan ensimmäisen esineen, josta on saanut palkaksi leikkiä esineellä. Kun olen lähettänyt hakemaan toista esinettä, ja jos Kundi on sen tuonut minulle onnistuneesti, niin olen palkannut sitten parhaalla palkalla. Alle laitan videon Kundin esineruudusta, joka on tehty edellämainitulla tavalla (esineet viety yhdessä ja hetsattu).

https://youtu.be/gfABv0cq0jI

Ja sitten pk-jäljen viimeinen osa-alue, eli tottis, on edistynyt tänä syksynä aivan huimasti! Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, suoritimme tuossa muutama viikko BH-kokeen hyväksytysti. Sitä ennen treenasimme BH-koetta varten ahkerasti ja samalla tuli jotenkin terästäydyttyä muutenkin tottiksen treenaamisen suhteen. Olen opettanut Kundin haukkumaan, ja sitä käytänkin nyt paljon juurikin tottiksessa, esim. haukutan ja siitä lähden seuruuttamaan suoraan ilman perusasentoa. On toiminut tosi hyvin ja tuonut koiralle lisää kierroksia myös. Ollaan tehty hyvin paljon motivaatiotreeniä, eli pieniä hyviä pätkiä seuruuta, hyvästä asenteesta paljon palkkaa, riehumista ja leikkiä.

Tasamaalla ollaan tehty 650 grammaiselle kapulalle motivaatiota siten, että olen heittänyt kapulaa ja avopuolisoni on käynyt sitten hetsaten jatkamassa heittoa. On toiminut erittäin hyvin.

Eteenmenon alkeita ollaan tehty myös. Jäävistä liikkeistä ollaan tehty kaikkia jääviä, ja myös liikkeiden erottelua ollaan tehty. Näitä pitää varmasti kyllä treenata vielä paljon lisää :D

Ollaan vähitellen ruvettu ottamaan treeniin mukaan myös pk-esteet. Olen muutamaan kertaan hyppyyttänyt Kundin metrisestä esteestä yli, ja se on mennyt hyvin. Ollaan tehty hyppyä myös noutokapuloiden kanssa. Muutama viikko sitten tehtiin 90cm pressuestettä kevyen tokokapulan kanssa. Meni kevyesti leijuen, hyvällä motivaatiolla yli <3

https://youtu.be/5oQm7JkxKn8

Lisäksi tuossa noin viikko sitten kokeiliin myös ulkokentällä, kiinteällä pk-hyppyesteellä (korkeus n.70cm) painavamman kapulan (650g) noutoa. Meni superhyvin, en voisi paljon tyytyväisempi tuohon koiraan olla. Nyt pitää vaan muistaa maltillisuus ja hyppytekniikka esteiden kanssa, niin hyvä tulee!

https://youtu.be/WZWnC7NNZMIMuutaman kerran ollaan treenattu myös pk-puolen A-estettä. Ensin vain varovasti ohjasin Kundin esteestä yli namilla, mutta sen jälkeen ollaan tehty sellaisia treenejä, että olen juoksuttanut Kundin A-esteen yli palkkaajan luokse ja sitten se on tullut vielä esteen yli takaisin minun luokse mistä on saanut superpalkan. Lisäksi ollaan tehty A-esteen ylityksiä myös kevyen tokokapulan kanssa, että koiralle saisi vähän ideaa siitä, että kapula heitetään, ja se noudetaan aina siten, että myös paluumatkalla kiivetään esteen yli. A-esteen kanssa treenit ovat siis alkaneet myös paremmin kuin hyvin.

Summa summarum; minulla on pieni, ketterä ja kevyt tehopakkaus, jonka kanssa treenaamisesta nautin (suurimmaksi osaksi) ;) Lisäksi koira itse nauttii eri lajien treenaamisesta, ja on taitava ja nopea oppimaan. Kohta talven tullessa jätetään jälki-ja esineruututreenit hautumaan, mutta ennen lumien tuloa otetaan kyllä viimeiseen asti kaikki ilo irti lumettomasta maasta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti